Ljusservice

Ljusservice XL – marknadens förmodligen bästa ljusservice!

Vi hjälper dig att skapa den perfekta butiksbelysningen

Image

Våra servicetekniker är utbildade inom ljusservice och har stor erfarenhet inom området.

Vi hjälper att byta ut trasiga ljuskällor, rengör armaturer, reflektorer och skyddsglas och riktar givetvis in ljuset optimalt. Om armaturer eller drivdon är trasiga så byter och lagar vi oftast på plats.

Alla ljuskällor har en ljusnedgång. Detta innebär att dom ”tappar ljus” med tiden. En del ljuskällor har större ljusnedgång än andra och oftast märker man inte detta förrän man byter ut ljuskällan. Våra servicetekniker kan ljusnedgång och hjälper Er att analysera just Er belysning.

Svepbyte eller ej?

Att göra ett svepbyte innebär att man byter alla ljuskällor på samma gång.

• En modern ljusanläggning tappar ca 15% i ljus efter 2 000 tim.
• Efter 5 000 tim har man tappat 20% i ljus och efter 10 000 tim har man tappat 30%.
• Efter 12 000 tim kan man dessutom räkna med att man har ett bortfall av lampor på ca 50% (hälften av ljuskällorna är trasiga).

I dagens samhälle är det inte ovanligt att en normal butik (ej livsmedel) har öppet ca 3 500 timmar per år. Vi rekommenderar därför att man svepbyter en belysningsanläggning med ett intervall på max 3 år. På detta vis behåller man en bra ljusnivå i butiken samtidigt som man inte riskerar att armaturer och drivdon tar skada av trasiga ljuskällor. (Exemplet avser en anläggning med metallhalogenlampor)

Image

Att lära sig allt om belysning är inte lätt. Våra servicetekniker är proffs på ljus och du kan känna dig trygg med att överlåta detta på oss och istället fokusera på dina kunder.

Kontakta oss så hjälper vi Er med ett säljande butiksljus!